Ofte stillede spørgsmål om overførsel af covid-19: spædbørn og brystmælk

Medela har samlet de seneste anbefalinger for at hjælpe med at besvare sundhedspersonalets og mødres spørgsmål vedrørende covid-19. Det kan eksempelvis være, om barnet kan få covid-19, eller om virusset kan overføres via brystmælken.

mum holding five month old baby-looking into each other's eyes and smiling

Kan covid-19 overføres via brystmælk? 

UNICEF, WHO og CDC rapporterer på baggrund af de begrænsede studier af ammende kvinder med covid-19, at den aktive virus ikke blevet påvist i brystmælk. I øjeblikket er den største bekymring ikke, om virusset kan overføres via brystmælken, men snarere om en mor, der er inficeret med covid-19, videregiver virusset via luftvejsdråber.

Der er vigtige foranstaltninger, der kan træffes for at undgå at sprede virusset til et barn, herunder at vaske hænder, før barnet holdes, og at moderen bærer ansigtsmaske, når hun er i tæt kontakt med barnet, herunder når hun ammer.

Forskning har vist, at mødre, der har fået covid-19, videregiver antistoffer til deres spædbarn via deres brystmælk, hvilket støtter yderligere op om anbefalingen med at fortsætte amningen

Kan spædbørn få covid-19? 

Ifølge CDC er det meget sjældent, at nyfødte får covid-19. I nogle sjældne tilfælde er nyfødte testet positive for covid-19 kort efter fødslen. Det vides dog ikke, om de fik virussen før, under eller efter fødslen.

Nyfødte, der har covid-19, har som regel milde symptomer eller slet ingen symptomer og kommer sig godt. Der har kun været få rapporter om nyfødte med svær covid-19-sygdom.

 

Ansvarsfraskrivelse:

Oplysningerne og materialerne på dette websted udgør ikke og har ikke til hensigt at udgøre juridisk rådgivning; i stedet er alle tilgængelige oplysninger på dette websted kun til generelle oplysningsformål. Oplysningerne på dette websted er muligvis ikke de nyeste oplysninger. Medela forbeholder sig ret til at supplere dette websted til enhver tid eller til at ændre eller slette oplysninger eller materiale på dette websted.

Dette websted indeholder links til andre tredjepartswebsteder. Sådanne links er kun venligt stillet til rådighed for læseren, brugeren eller browseren; Medela anbefaler eller siger ikke god for indholdet på tredjepartswebstederne.

Oplysningerne og materialerne på dette websted stilles til rådighed "som de er og forefindes"; vi garanterer ikke for, at indholdet er fejlfrit. Selvom vi har forsøgt at sikre, at oplysningerne og materialerne på dette websted er nøjagtige og fyldestgørende, garanterer vi ikke, at de oplysninger og materialer, der er indeholdt i eller linket til fra dette websted, er nøjagtige, fuldstændige, tilstrækkelige eller aktuelle.

Vi fraskriver os udtrykkeligt ethvert ansvar i forbindelse med handlinger, der er foretaget eller ikke er foretaget på baggrund af indholdet på dette websted. Din brug af indhold, der er indeholdt i eller linket til fra dette websted, sker udelukkende på dit eget ansvar. Medela påtager sig intet ansvar for tab eller skader, der måtte opstå som følge af brugen af dette websted eller tillid til indholdet på dette websted.