COVID-19'S GLOBALE INDVIRKNING PÅ AMNING

Covid-19 har en betydelig indvirkning på den kliniske praksis på barsels- og neonatalafdelingerne i forhold til den støtte, gravide kvinder og mødre ydes til amningen. Konsekvensen er afbrudte ammeforløb og et hidtil uset fald i ammefrekvenserne.

Mere end halvdelen af sundhedspersonalet på barsels- og neonatalafdelingen rapporterer om reelle ændringer i klinisk praksis. Sundhedsvæsenet er ligeledes under stort pres, og antallet af medarbejdere, der kan støtte, falder. Det betyder, at nybagte mødre mangler den støtte, de har brug for i de første kritiske dage til at få opbygget en tilstrækkelig mælkeproduktion på lang sigt, hvilket kan føre til potentielle problemer med amningen i hjemmet og med for tidlig fravænning.

Som global fortaler for amning og brystmælk som ernæring har vi samlet evidens fra en omfattende litteraturgennemgang og vidnesbyrd fra klinikere over hele verden, der viste det samme resultat som undersøgelser besvaret af mødre, om den skjulte, men enorme indvirkning, som covid-19 har på amning. Vi vil gerne samarbejde med sundhedspersonale om at gøre en yderligere indsats for fortsat at tale mor og barns sag, støtte dem i at træffe informerede beslutninger og gøre mødre i stand til at etablere en tilstrækkelig mælkeproduktion fra det øjeblik, deres barn fødes og i hele den første, kritiske periode. På den måde kan vi alle gøre noget for at forhindre covid-19's langsigtede kliniske og økonomiske indvirkning på amning.


Klik her for at downloade vores hvidbog om covid-19's indvirkning på amning

Riccardo Davanzo, neonatolog ved Institute for Maternal and Child Health, Trieste, Italien På grund af markante ændringer i den måde, der nu tages hånd om amningen på, er der risiko for "langvarig træghed", og det vil være vanskeligt at rette op på hospitalets praksis i forhold til at fremme amning. Dette vil være skadeligt, ikke kun for spædbarnets sundhed, men også for den generelle offentlige sundhedssituation.

Evidens om covid-19's indvirkning på amning

 • Hvidbog om covid-19's indvirkning på amning
 • Brystmælk, covid-19 og amning – En fyldestgørende og opdateret litteraturgennemgang af den videnskabelige evidens
 • Resultater fra globale og regionale rundbordsdrøftelser med førende forskere og klinikere
 • Webinarserie med eksperter i mælkeproduktion
Læs mere

Igangsætning af mælkeproduktionen med fokus på mødre med laktationsrisikofaktorer

 • Stadier der støtter mødre i at opnå en tilstrækkelig mælkeproduktion
 • Klinisk vejledning om amning og pumpning under covid-19
 • Identifikation af mødre med risiko for et udfordret mælkeproduktionsforløb og værktøjer til støtte 
 • Hvidbog om forbedring af forsinket laktogenese og mindsket mælkedannelse hos mødre i risikogruppen
 • Webinar af prof. Spatz om vigtige kliniske strategier til håndtering af mælkedannelsesproblemer som reaktion på mødre med laktationsrisikofaktorer
Læs mere

Ressourcer til overgangen fra hospitalet til hjemmet

 • Valg af den rigtige teknologi, hvis der er behov for støtte til amningen
 • Videoserie, der støtter mælkeproduktionen
 • Ressourcer til mødre om amning under covid-19

 

Læs mere
Rebecca Powell, assisterende professor for Division of Infectious Diseases, Icahn School of Medicine på Mount Sinai, New York, USA COVID-19 har understreget vigtigheden af at støtte mødre og give dem evidensbaseret information og vejledning om amning og om hvem, de skal henvende sig til før, under og efter fødslen.

Spørgsmål? Indspark? Eller vil du gerne modtage opdateringer fra vores virksomhed eller invitationer til arrangementer?

* Obligatoriske felter

Som en del af dette initiativ m.m. afholder vi regelmæssigt webinarer eller deler nye resultater. Er du interesseret i at modtage nyheder fra virksomheden og invitationer til arrangementer i fremtiden? Eller har du spørgsmål eller kommentarer til indholdet? Udfyld formularen nedenfor, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.