Calmita – giver for tidligt fødte et forspring på vejen mod vellykket amning

På hospitaler oplever for tidligt fødte børn og deres mødre ofte problemer i forbindelse med amning. For tidligt fødte børn skal måske endda først lære at koordinere deres sugning, synkning og vejrtrækning. Calmita er en forskningsbaseret madningsløsning til hospitalsbrug udviklet af Medela. Den unikke teknologi gør spædbørn i stand til at bruge deres naturlige dieadfærd og dermed udvikle deres evne til at die. Forskningsresultater har vist, at for tidligt fødte børn, der mades med Calmita, ammes væsentligt mere på hospitalet og hjemsendes tidligere sammenlignet med spædbørn, der mades med en traditionel flaskesut.
Spædbarn, der mades med Medela Calmita-flaskesut

Der er flere grunde til, at nyfødte på hospitaler, og især for tidligt fødte børn, oplever besvær under amningen. Det for tidligt fødte spædbarn har måske ikke fuldt ud udviklet evnen til at suge, synke og trække vejret koordineret eller den neuromuskulære evne til at generere et tilstrækkeligt intraoralt vakuum til at suge mælk frem under amningen. Andre grunde til, at direkte amning eventuelt ikke er muligt, er, at moderens bryster, på grund af for tidlig fødsel, ikke er tilstrækkeligt udviklede til at producere brystmælk, at moderen er syg, eller at moderen og spædbarnet adskilles ved fødslen.

Fremmer dieadfærden

Calmita er en forskningsbaseret madningsløsning til hospitalsbrug, der gør nyfødte i stand til at anvende og udvikle deres naturlige dieadfærd og letter overgangen til amning. Teknologien i Calmita sikrer, at spædbørnene fjerner mælk på omtrent samme måde som ved brystet. Nyfødte skaber et intraoralt vakuum ved hjælp af en nedadgående tungebevægelse. Mens denne handling åbner mælkegangene ved brystet, åbner den i Calmita den vakuumkontrollerede ventil, der tillader mælken at flyde. Spædbarnet bestemmer dermed, hvornår det vil drikke og hvornår det vil holde pause.

For at dække et bredere udvalg af immature spædbørns behov fås Calmita i to udgaver med forskellige grænseværdier for den vakuumstyrede ventil. Calmita Starter kan anvendes, så snart den nyfødte er i stand til at skabe et minimum af vakuum. Spædbarnet kan gå videre til Calmita Advanced, når det bliver lettere at skabe et vakuum, hvilket giver en træningsvirkning. Det er et engangsprodukt, der leveres rent fra fabrikken og derfor er Ready-to-Use (klar til brug).

Calmitas indvirkning

Forskningsresultater har vist, at for tidligt fødte børn, der mades med Calmita, ammes væsentligt mere på hospitalet sammenlignet med spædbørn, der mades med en traditionel flaskesut. Calmita hjælper spædbarnet med at opfylde kriterierne for udskrivelse fra hospitalet, hvilket væsentligt nedbringer indlæggelsesvarigheden. Udover at sænke omkostningerne mindsker dette også risikoen for infektion på hospitalet, og familien kan forenes tidligere.

Anvendelse af Calmita kræver kun en lille ændring i hospitalets praksis, og Calmitas designmæssige kvalitet og enkelhed garanterer sikker anvendelse og nem håndtering.

Få mere at vide på www.medela-calmita.com.
 

Kontaktperson

Martin Elbel
Medela AG
Kommunikationschef
E-mail: martin.elbel@medela.ch
Telefon +41 41 769 54 37 (fastnet), +41 79 881 78 28 (mobil)