Når den lille skal passes af en anden

Det kan være en overvindelse at overlade pasningen af dit barn til en anden. For at være sikker på, at dit barn er i kyndige hænder, er du nødt til at investere tid og kræfter i at finde en kvalificeret babysitter. Du skal derfor finde en moden og venlig person med sund fornuft, som er virkelig glad for børn.
Sådan finder du en babysitter

At få anbefalinger fra andre, du kender og stoler på, er den bedste metode til at finde en pålidelig og dygtig babysitter. Hvis du er ny i området og ikke ved, hvordan man bedst finder en babysitter, så bed dine naboer eller kollegaer om anbefalinger, eller spørg personalet hos din læge eller daginstitution, om de har forslag.

Ved at interviewe potentielle babysittere og tjekke deres referencer kan du hurtigt indsnævre dine valgmuligheder. Udarbejd en liste med spørgsmål. Spørg potentielle babysittere om deres erfaring med børnepasning, og om de har taget et babysitterkursus. Du kan eventuelt invitere babysitteren til en "prøvetur", mens du er hjemme. Så kan vedkommende lære, hvordan tingene fungerer i dit hjem, og du kan observere, hvordan han eller hun interagerer med dit barn. Det er meget vigtigt at give babysitteren den rette vejledning.

Babysitterinstruktioner

Babysitterinstruktioner

Før du går ud ad døren, skal du sørge for, at babysitteren har følgende oplysninger:

  • Gennemgå dit barns sædvanlige rutine og de generelle husregler.
  • Sørg for, babysitteren ved, hvor du er, og hvordan man kan komme i kontakt med dig på alle tidspunkter.
  • Lav en nødtelefonliste, der omfatter dine kontaktoplysninger og numre på naboer, venner, familie og din læge, så babysitteren eventuelt kan kontakte dem i en nødsituation.
  • Vis babysitteren, hvor nødudgange, røgalarmer og brandslukkere er placeret.
  • Hvis du har alarmsystemer, skal du vise babysitteren, hvordan man bruger dem.
  • Vis babysitteren, hvor du opbevarer nøgler til de indvendige døre, i tilfælde af at barnet låser sig selv inde i et rum.
  • Fortæl babysitteren om eventuelle særlige problemer, dit barn kan have, såsom allergi over for bistik, visse fødevarer eller husholdningsprodukter, eller behov for medicinering på et bestemt tidspunkt (forklar disse instrukser, og skriv dem ned på papir).
  • Gennemgå din førstehjælpskasse med babysitteren.

Fortæl babysitteren om dine forventninger, før du går. Hvis du ikke ønsker, at babysitteren forlader huset med dit barn, skal du huske at sige det. Hvis babysitteren kan køre, skal du fortælle vedkommende om regler for kørsel med dit barn. Hvis du ikke vil tillade brug af telefonen, eller at besøgende kommer forbi, skal du også forklare disse begrænsninger.

 

Nyttige produkter
Nyttige produkter
Flere oplysninger
Flere oplysninger

Opbevaring af brystmælk

Læs mere

Udpumpning på rejsen

Læs mere