Opbevaring af brystmælk

Brystmælk er dyrebart. Følg nedenstående retningslinjer for og tips til opbevaring og optøning af din brystmælk, så du kan bevare alle de vigtige næringsstoffer og minimere bakteriel forurening.
Retningslinjer

Retningslinjer for opbevaring og optøning af brystmælk

Hvor længe kan brystmælk holde sig i køleskabet? Hvad med frossen brystmælk eller mælk ved stuetemperatur? Medela anbefaler at følge disse retningslinjer for opbevaring af brystmælk.

Tips

Tips til frysning eller optøning af brystmælk

 • Hvis du pumper små mængder brystmælk ud flere gange om dagen, så sørg for, at du først blander mælkeportionerne, når de alle er blevet godt afkølet i dit køleskab. Hæld aldrig friskpumpet mælk ned til mælk, der allerede er afkølet.
   
 • Opbevar ikke brystmælk i køleskabets dør. Vælg i stedet det koldeste sted i køleskabet: bagerst på hylden over grøntsagsskuffen.
   
 • Du kan bruge mælkeflasker eller Pump & Save-poser til frysning af brystmælk. Fyld ikke flasker eller poser mere end 3/4 op, da mælken udvider sig under frysning.
   
 • Sæt en mærkat med datoen for udpumpning på flaskerne eller poserne.
   
 • Frossen brystmælk må ikke optøs i en mikrobølgeovn eller i en gryde med kogende vand. Dette er for at undgå tab af vitaminer og mineraler og for at undgå at komme til at skolde dit barn.
   
 • For at bevare indholdsstofferne i brystmælken bør mælken optøs i køleskabet natten over. Man kan også vælge at holde flasken eller posen under varmt vand (maks. 37 °C).
   
 • Hvirvl forsigtigt mælken rundt i flasken eller Pump & Save-posen for at fordele eventuelt udskilt fedt. Undlad at ryste eller omrøre mælken.

   
Nyttige produkter
Nyttige produkter
Flere oplysninger
Flere oplysninger

Brystmælkens sammensætning

Læs mere

Madning med udpumpet brystmælk

Læs mere