Patientpleje

Forbedret patientpleje er en prioritet for producenter af medicinsk udstyr samt sundhedspersonale og organisationer. Medela går målrettet efter at levere innovative løsninger til behandling af sygdomme ved hjælp af avanceret sundhedsteknologi.

Det står klart, at patienten er den vigtigste person, når det drejer sig om medicinsk pleje – og når patienten er i fokus, på hospitalet og i hjemmet, forbedres kvaliteten af patientplejen og patientens livskvalitet i almindelighed dramatisk. Medelas produkter er nemme at betjene. Kombineret med garanteret hygiejne og nem vedligeholdelse betyder det, at pårørende og plejepersonale kan bruge mere tid på omsorg for patienten. Medela forstår udfordringerne på et individuelt niveau og sikrer, at sundhedsplejeinstitutionerne får tilbudt omkostningseffektive løsninger af høj kvalitet.

Luftvejssug

Luftvejssug

Sugning af luftveje foretages for at fjerne sekret, som samler sig i luftrøret. Efter visse kirurgiske procedurer prædisponerer anlæggelsen af en trakeostomislange patienten for forøget slimproduktion samt nedsat evne til at rømme sig. Sugning af luftvejene fremmer en korrekt luftstrøm ved at fjerne overskydende slim fra trakeostomislangen. Et andet anvendelsesområde for luftvejssug er rensning af et barns næse og mund lige efter fødslen for at hjælpe barnet med at trække vejret.

Luftvejssug anvendes også i akutte situationer til at fjerne fremmedlegemer i luftvejene, sekreter eller opkast.

Bærbart luftvejssug med Clario/Clario Toni/Vario 18

Clario-enhederne er brugervenlige, bærbare sugepumper til pleje i hjemmet og til patienter, som har behov for sugning af luftveje. Clarios modulopbyggede design består af tre hoveddele, hvilket gør den let at samle, og det tredelte hygiejniske design forhindrer overløb af sekret ind i pumpens mekaniske dele. Clario giver desuden brugerne større frihed: Den batteridrevne udgave giver patienterne mere end 50 minutters sugetid, så de kan forblive fuldt mobile.

Medelas Vario 18-sugepumpe er en enhed til sugning af luftveje og er beregnet til brug på hospitaler, plejehjem og i boliger til handicappede. Det mere robuste design gør denne pumpe ideel til langvarig brug, og QuatroFlex-systemet genererer hurtigt vakuum. Bemærk, at denne pumpe også kan bruges til mindre procedurer, der kræver kirurgisk sug.

NPWT

Sårbehandling med negativt tryk (NPWT)

Sårbehandling med negativt tryk (NPWT) er en bredt anvendt sårbehandlingsteknik. Ved behandlingen skabes der et kontrolleret delvist vakuum omkring et sår. Det sker ved hjælp af en forseglet sårforbinding, som er forbundet til en vakuumpumpe. Det delvise vakuum fjerner væske fra såret og øger blodgennemstrømningen samt stimulerer vækst af væv og opheling.

En ny tilgang til sårbehandling med negativt tryk med Invia Motion

Før i tiden ville patienter have brug for to eller måske endda tre forskellige pumper til behandling af sår, der var længe om at hele. Med Invia Motion har Medela introduceret en innovativ tilgang til behandling: En personlig pumpe til engangsbrug med forskellige driftstider tilpasset patientens behandlingsvarighed til brug ved indlæggelser og i hjemmet. Dette kan reducere behandlingsomkostningerne, mens enhedens lille størrelse og lave vægt giver patienterne langt større mobilitet.

Hjerte-lungedrænage

Pleuradrænagebehandling

I årtier var patienter, som gennemgik pleuradrænage efter thoraxkirurgi, bundet til sengen. Vakuummet, der blev anvendt i traditionelle pleuradrænagesystemer til at fjerne luft og væske fra brysthulen, blev produceret af et centraliseret vægvakuum på stuen.

En ny plejestandard inden for pleuradrænagebehandling

Med Thopaz har Medela udviklet et digitalt pleuradrænagesystem, der har sat nye standarder inden for pleuradrænagebehandling. Thopaz består af en batteridrevet letvægtspumpe og et sæt sterile engangsartikler, der muliggør objektiv behandlingsvurdering og tidlig patient mobilisering efter kirurgi. Det har vist sig at forkorte patientens indlæggelsestid1.

Med Thopaz+ sætter Medela en ny standard inden for pleuradrænage med hensyn til mobilitet, objektive digitale data og brugervenlighed. Den digitale monitor leverer præcise og objektive data om vigtige terapeutiske parametre såsom luftlækage, væskedrænage og intrapleuralt tryk. Dermed kan læger træffe afgørelser baseret på data og fakta om, hvornår drænet skal fjernes, hvilket medfører forbedrede patientresultater og kortere indlæggelsestid. Ref. 1.

Produkter
Kildehenvisninger

[1]                  Ann Thorac Surg. 2014 Aug;98(2):490-6