Understøttende materialer for mødre

Vi stræber efter at bidrage med viden til mødre, så de kan fortsætte med at give deres børn den fantastiske brystmælk. Her finder du vores seneste Medela vidensartikler, som hjælper alle mødre med at finde faktuel og opdateret information om amning:

E-bog om den utrolige forskning i brystmælk

Medela Amazing Breast Milk e-book promotion

Amning er noget helt specielt, smukt og praktisk – præcis ligesom vores gratis e-bog. Den interaktive, digitale vejledning fører dig gennem hvert eneste af de vigtigste trin i udviklingen af din produktion af brystmælk.

Læs den nu

Hvad er "normalt" i forhold til amning?

What is-normal in breastfeeding

Gennem sit arbejde har dr. Jacqueline Kent, der er ammeekspert ved University of Western Australia, formået at vise verden, at der er vide grænser for, hvad der er "normalt", når det gælder fuldamning. Hendes arbejde undersøgte, hvor længe spædbørn spiser, hvor længe den enkelte amning varer, og hvor meget mælk et spædbarn indtager ved hver amning.

Erkendelsen af, at der er vide grænser for, hvad der er normalt, gør dig mere tryg ved, at måden du og dit barn takler amningen på, er normal, og at den sandsynligvis er helt forskellig fra dine venner og deres spædbørn. Kendskab til normalitetens rammer kan hjælpe alle mødre med at føle sig trygge ved at amme.

Download infografik pdf, 60 KB

Hvad gør brystmælk så fantastisk?

What makes breast milk so amazing

Din mælk er levende! Brystmælk er unik og fascinerende, og der er ikke to mødre, der producerer den samme mælk. Kun du kan give dit barn de levende celler i din brystmælk.

Brystmælk alene leverer energi til, at dit barns hjerne næsten fordobler sin vægt i de første 6 levemåneder! Din mælk ændrer endda smag, alt efter hvad du spiser!

Der går ikke mange måneder imellem, at forskerne opdager nye bestanddele i brystmælk, og det gør forskningen i brystmælk til en spændende rejse, som Medela er stolt af at deltage i.

Download infografik pdf, 186 KB

Får dit barn brystmælk nok?

Is my baby getting enough breast milk?

Mange mødre spørger, hvordan de kan vide, at deres barn rent faktisk drikker nok mælk ved brystet. I en verden, hvor alting måles, kan det føles stressende for nogle mødre ikke at kunne se, hvor meget mælk deres barn drikker.

Vores infografik viser dig tre enkle metoder til at vurdere, om dit barn får mælk nok: vægt, bleer og barnets adfærd. Hvis du mærker tegn på, at du ikke har mælk nok, er metoderne til at øge din mælkeproduktion fremhævet i denne artikel.

Download faktaark pdf, 99 KB

Lækkende bryster: Nyttig viden, tips og tricks

Leaking breasts: What you need to know

Du er måske bekymret for, om dine bryster bør lække, når de ikke gør det, om dine bryster lækker for meget, eller om det er et problem, hvis det ene bryst lækker mere end det andet! Det kan føles både pinligt og ubehageligt, men det er helt normalt.

Denne artikel forklarer, hvad der får brysterne til at lække efter fødslen, og hvordan man bedst håndterer det.

Download faktaark pdf, 48 KB

Igangsættelse af mælkeproduktion

Initiat milk production

Alle mødre oplever den samme mælkedannelsesproces med opbygning af mælkeproduktionen, hvad enten de føder for tidligt eller til termin. Denne mælkeproduktionsproces kan beskrives som et forløb med fire faser:

Udvikling – udvikling af brystvævet under graviditeten

Igangsættelse – igangsættelse af mælkeproduktionen i de første dage

Opbygning – opbygning af mælkeproduktionen i de allerførste uger

Vedligeholdelse – vedligeholdelse af mælkeproduktionen over de følgende måneder og år.

Det er vigtigt for alle mødre at komme godt fra start, da det har en betydelig indvirkning på, hvor godt deres fremtidige mælkeproduktion lykkes. Amning i den første time efter fødslen og normal hyppig og effektiv amning derefter er meget vigtigt for, at der produceres mælk nok

Download infografik pdf, 106 KB

Optimal tømning af brystet

Optimising milk removal

Opnåelse af en tilstrækkelig mælkeproduktion kræver, at dit barn tømmer brystet optimalt. Når et barn er ude af stand til at gøre dette i de allerførste timer eller dage, er det yderst vigtigt, at mælken fjernes hyppigt ved pumpning.

Når mælken er "løbet til", og hvis der anvendes en brystpumpe til at opbygge og vedligeholde din mælkeproduktion, er det særdeles fordelagtigt at anvende 2-Phase Expression-teknologi og dobbeltpumpning Denne artikel forklarer årsagerne hertil og kommer med tips og tricks til at hjælpe dig med at opnå behagelig og effektiv pumpning.

Download infografik pdf, 70 KB

Værdien af brystmælk på neonatalafdelingen

Value of mother's milk in the NICU

Brystmælks værdi ligger i den kendsgerning, at den har vidunderlige egenskaber, der mindsker sygdom hos børn, der er nødt til at være indlagt på en neonatalafdeling. Jo mere mælk disse spædbørn får, jo større sundhedsmæssige fordele ses der – med en særlig stor indvirkning på sundheden de første uger og måneder af livet.

De beskyttende og nærende bestanddele i brystmælk giver mindre sandsynlighed for udvikling af sygdomme, der er relateret til for tidlig fødsel.

Hver dråbe brystmælk tæller hos skrøbelige for tidligt fødte og syge børn.

Download infografik pdf, 146 KB

Er donorbrystmælk det samme som egen mors mælk?

Mother's milk vs donor milk

Når der ikke er brystmælk til rådighed, er pasteuriseret donorbrystmælk (DBM) blevet standardpleje på neonatalafdelingen. Selvom morens egen mælk og DBM kaldes "brystmælk" er der væsentlige forskelle i de sundhedsresultater, de giver.

At give børn deres egen mors brystmælk bør altid være førstevalget frem for DBM. Selvom DBM er en værdifuld ressource for syge spædbørn, da den er bedre end modermælkserstatning, kan den ikke sidestilles med mælk fra barnets egen mor.

Det er yderst vigtigt at gøre alle bestræbelser på at hjælpe mødre til for tidligt fødte og syge spædbørn med at igangsætte, opbygge og vedligeholde deres egen mælkeproduktion.

Download infografik pdf, 2,4 MB

Yderligere materialer