Virksomhedens sociale ansvar

Medela støtter initiativer til at forbedre sociale og kulturelle miljøer på globalt og lokalt plan. Medela arbejder inden for virksomhedens ekspertiseområder og støtter derudover sport, kunst og kultur både på og uden for virksomhedens markeder.

Virksomhedens sociale ansvar

Det globale Medela: "Shared Values Initiative" i Indien

Medelas "Shared Values Initiative" i Indien har til formål at forbedre amningsfrekvenser og håndtering af brystmælk samt styrke de uddannelsesmæssige standarder for pleje af nyfødte. Initiativet er en del af et officielt engagement i bevægelsen Every Woman Every Child (EWEC), der er ledet af FN's generalsekretær Ban Ki-Moon.  Et af EWEC's centrale mål er at støtte WHO's og UNICEF's arbejde med at reducere antallet af nyfødte, der dør eller bliver syge, over hele verden.

Medelas initiativ har som formål at fremme sundheden for mor og barn gennem de livgivende fordele ved brystmælk. En simpel indgriben såsom støtte til amning inden for den første time efter fødslen har vist sig at kunne reducere dødeligheden blandt nyfødte med 20 %. Når man øger bevidstheden omkring værdien af brystmælk gennem uddannelse, er det et effektivt første skridt mod en praksisforbedring. For at opnå det vil Medela uddanne specialister lokalt, som til gengæld vil dele deres viden og færdigheder med andet sundhedsfagligt personale. Ved at samarbejde med ligesindede institutioner vil man kunne fremme udbredelsen af aktiviteter, der beskytter, fremmer og støtter amning og hensigtsmæssig brug af brystmælk.

Sport, kultur, kvinders og nyfødtes sundhed

I Schweiz støtter Medela symfoniorkesteret i Lausanne samt "Theater- und Musikgesellschaft" i Zug. Medela sponsorerer desuden kvindehåndboldholdet LK Zug (schweiziske mestre i 2013 og 2014), amningskampagnen og Pink Ribbon Walk samt det schweiziske institut til fremme af amning.

Medela sponsorerer European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI) i deres arbejde med at yde for tidligt fødte børn og deres familier den særlige og specialiserede pleje, de har brug for. Virksomheden er i øjeblikket, i samarbejde med EFCNI, i gang med at udarbejde en ammebrochure til neonatalafdelinger. Brochuren skal formidles til centrale opinionsdannere i hele Europa.

Hvert år bidrager Medelas datterselskaber og distributører velvilligt til forskellige virksomheders sociale aktiviteter. Dette fokus på at støtte socialt arbejde både inden for og uden for vores markeder er noget, Medelas Global Management-team anerkender.

Medela Cares

Medela Cares er en fortsættelse af Medelas langvarige tradition for omsorg for mødre, børn, lokalsamfund og vores miljø i USA. Initiativet fokuserer på to områder, hvor udpumpning af brystmælk er afgørende for vellykkede resultater.

Medela Inc.'s Continuity of Care Program giver mødre det samme udstyr af høj kvalitet, som de bruger på hospitalet under deres ophold på et Ronald McDonald House®.  Initiativet Medela Recycles gør det muligt for mødre, som ikke længere ammer, at hjælpe andre mødre i gang med amning. Hver elektrisk Medela-brystpumpe til personlig brug, der genanvendes gennem programmet, støtter donationen af nye Medela Symphony® Preemie+™-hospitalsbrystpumper og tilbehør til amning.

I tilbage-på-arbejde-overgangsperioden går Medela i USA målrettet efter at støtte mødre i at fortsætte med at amme, når de vender tilbage på arbejde. Initiativet oplyser mødre om deres rettigheder samt de praktiske detaljer ved amning og arbejde.